Lipödem Hastaları için uygun takviyeler

Lipödem Hastaları için uygun takviyeler

D3 Vitamini: Lipödem hastalarında D vitamin ölçümü yapılması çok önemlidir. Hastalarda D vitamini eksiliğine sık rastlanmaktadır. D vitaminin kan seviyesinin 50 ng/mL  düzeyinde tutulması önerilmektedir. Çünkü D vitamini, başta bağışıklık sistemi olmak üzere vücudumuzda pek çok hayati molekülün sentezine aracılık etmekte, kas iskelet sistemlerini sağlıklı olmasında etkilidir.

Selenyum : Lipödemdeki ağrılı ödemin azaltılmasında faydası olan selenyum, metabolizmanın normal işleyişi için gerekli bir eser elementtir. Takviye olarak çeşitli formları bulunmakla birlikte Brezilya cevizi gibi bazı kuru yemişlerde yeterli düzeyde selenyum bulunmaktadır.

Diosmin: Bu takviye turunçgillerde yeterli düzeyde bulunan bir biyoflavonoid’tir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkileri yanında venotonik (toplardamarları sıkılaştıran) ve lenftonik (lenf kanalalrının daha sıkı ve hareketli olmasına yardımcı olan) özelliklere sahiptir. Diosmin venöz yetmezlikli ve varisli hastalarda sıkça kullanılmakta ve olumlu etkileri görülmektedir.

Bromelin: İnflamasyon ve ödemin görüldüğü pek çok kronik hastalıkta olduğu gibi lipödemde de bromelin kullanımı faydalı olacaktır. Lipödemin ileri aşamalarında eşlik eden lenfödemde görülen bacak ödemi (staz ödemi) nin hafifletilmesinde faydalı olduğu gösterilmiştir. Ananas meyvesinde bolca buluna bromelinin yeterli düzeyde alınması için standart formlarda takviye olarak tüketilmesi önemlidir.

Boswellia serrata: Antienflamatuar özelliği  yanında, kollajen yıkımına neden olan matriks metalloproteinaz enzimlerinin etkisini inhibe ederek kollajen yıkımını önlemesi lipödemli hastalar için faydalıdır. Akgünlük bitkisinden elde edilen boswellia serrata standart ölçülerde alınmalıdır.

Resveratrol: Lipödemde yağ dokunun oksijenizasyonu ve fibrozisi sık görülmektedir. Resveratrol bu süreci engelleyerek inflamasyonu önleyebilmektedir.

Astaksantin: Lipödemde yağ dokuda oksitlenme ve inflasmasyon zaman içersinde fibrozis gelişimektedir. Güçlü bir antioksidan özelliği olan astaksantin bu süreci engelleyebilmektedir.

Alfa Lipoik asit: Alfalipoik asit vücuttaki serbest oksijan radikalleri ile savaşan önemli bir antioksidandır. He4m yağ dokuda hem de suda çözülebilmesi nedneiyle lipödemli hastalarda etkili olduğu düşünülmektedir.

Koenzim Q10: Doku hasarını önleyici etkisi olan güçlü bir antioksidandır. Lipödemli hastalarda oksidasyonu önleyişci etkisi oladuğu düşünülmektedir.

Lipödem ile ilgili videomuzu izlemek için tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir